Terugblik Startbijeenkomst “Het Patronaat”

Op 9 maart 2023 trapten we af met onze eerste bijeenkomst in de Grote Zaal van Het Patronaat in Bergen op Zoom. Onder het genot van een Italiaans dinerbuffet kwamen de plannen voor 2023 aan bod. Tevens was er een presentatie en rondleiding door de bijzondere locatie “Het Patronaat”

Lees er alles over en bekijk de foto’s in deze terugblik.

Let op: tekst loopt steeds door onder de foto’s.

Snel lezen? Spring direct naar:

De start van het nieuwe ZeeBra jaar

Op de eerste bijeenkomst van dit jaar starten we direct met een hoge opkomst. Met een tafelopstelling in U vorm was het de ideale setting voor onze jaar opening. Voorzitter Kees begon de avond met een terugblik op 2022 en een vooruitblik op het nieuwe jaar. De terugblik werd ondersteund door een video waarin de mooiste momenten van het afgelopen jaar nog een keer voorbij kwamen.

Plannen voor 2023

Na een ronde waarin iedereen nog eens gevraagd werd naar zijn of haar mooiste activiteit werd er ook naar de toekomst gekeken. Zo gaf onze penningmeester Adriaan Beirnaert deze avond officieel het stokje over aan Martijn van Houte. Hij is deze avond officieel aangesteld tot nieuwe penningmeester.

Vooruitkijkend naar de rest van het jaar, blijkt dat de combinatie tussen bedrijfsbezoeken en (sportieve) activiteiten nog altijd erg goed wordt ontvangen. We nodigden iedereen uit om nieuwe ideeën aan te dragen en zo de club een actieve invulling te geven.

Presentatie & Rondleiding in het Patronaat

Nadat we genoten van een Italiaans dinerbuffet kregen we een presentatie over het ontstaan van de bijzondere locatie “Het Patronaat” waar wij deze avond te gast waren. Koen Oosterwaal nam ons mee naar hoe het allemaal begon. Hij vertelde ons over hoe hij een aantal jaren geleden het vervallen rijksmonument aantrof en over hoe de plannen soms wijzigden en werden uitgevoerd.

Uiteindelijk onstond deze “Broedplaats voor creativiteit en ondernemen” waar ontmoeten, inspireren en creëren centraal staat.

Meer over het patronaat lees je op: https://hetpatronaat.com/

De rondleiding

Na de presentatie kregen we een rondleiding door het gebouw. Nog goed zichtbaar waren de unieke monumentale eigenschappen zoals dikke hout gesneden balken en authentieke details zoals de schildering boven het podium en de “tanden” aan de wand. Uniek voor deze locatie is ook het zwevende “ei”, wat centraal in de ruimte “zweeft”. Zo vervolgden wij onze rondleiding tot in de toneelzolder.

Na de rondleiding sloten we de avond af met een drankje aan de bar.

Bent u er volgende keer ook weer bij?

Zeeuwse en Brabantse ondernemers met elkaar verbinden door 6 tot 8 keer per jaar elkaar te ontmoeten in een informele sfeer, dat is wat we met ZeeBra willen doen. Elkaar ontmoeten, elkaar helpen waar mogelijk en natuurlijk gezellig samenzijn zijn daarbij de uitgangspunten.

Wilt u ook lid worden of een keer langskomen als gast? Laat het ons weten.

Binnenkort op de agenda

Iets te melden?

Heeft u interessante ontwikkelingen binnen of vanuit uw bedrijf? We delen graag nieuws uit ons netwerk en brengen tevens nieuwe leden onder de aandacht. Heeft u als lid iets wat u graag met ons wilt delen? Meld het ons en we plaatsen er graag een artikel over.