Terugblik Bedrijfsbezoek McCain Frietfabriek

Dinsdag 16 mei hadden we weer een prachtig bedrijfsbezoek op de agenda. En ja u leest het goed, deze keer was onze activiteit op dinsdag in plaats van donderdag. De aanleiding hiervoor was de exclusieve mogelijkheid voor een bedrijfsbezoek aan McCain frietfabriek in ’s Heer Arendskerke. En uniek was het zeker, een kijkje achter de schermen bij dit internationaal bekende bedrijf. Helaas mochten we geen foto’s maken in de fabriek, waardoor het deze keer een erg korte terugblik is. We kunnen dan ook maar 1 ding zeggen, namelijk: “Daar had je bij moeten zijn!”

McCain Foods produceert namelijk een kwart van alle friet ter wereld en heeft een wereldwijde productiecapaciteit van meer dan een half miljoen kilo aardappelproducten per uur.

Tijdens ons bezoek leerden we hoe je van aardappel tot diepgevroren aardappelproducten zoals friet of twisters komt. Duurzaamheid en het welzijn van het personeel staan daarbij hoog op de agenda van McCain.

Snel lezen? Spring direct naar:

Verzamelen

In de tent verzamelden we ons voor een welkomstdrankje en korte presentatie over Mccain.

De presentatie

Een drietal medewerkers van Mccain nam ons mee in de geschiedenis en de processen op de fabriek. Na het inspirerende verhaal mochten we een pak aantrekken om de fabriek te betreden.

Rondleiding in de fabriek

Helaas mochten we hier geen foto’s maken. We hesen ons in pakken en bekeken de processen waarbij de aardappel van ruw product tot friet wordt verwerkt.

Diner bij Katoen Goes

Natuurlijk werd er ook deze keer weer een heerlijk diner geserveerd. We waren deze avond te gast bij Brasserie Katoen in Goes. Als voorgerecht konden we kiezen uit Katoen’s salade, carpaccio van rund of rouleau van tonijn. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit tortellini, klassieke biefstuk of kabeljauwfilet. Stuk voor stuk zag het er prachtig uit en natuurlijk smaakte het voortreffelijk. Tot slot kregen we nog het dessert van de chef om de avond af te sluiten.

Bent u er volgende keer ook weer bij?

Zeeuwse en Brabantse ondernemers met elkaar verbinden door 6 tot 8 keer per jaar elkaar te ontmoeten in een informele sfeer, dat is wat we met ZeeBra willen doen. Elkaar ontmoeten, elkaar helpen waar mogelijk en natuurlijk gezellig samenzijn zijn daarbij de uitgangspunten.

Wilt u ook lid worden of een keer langskomen als gast? Laat het ons weten.

Binnenkort op de agenda

Iets te melden?

Heeft u interessante ontwikkelingen binnen of vanuit uw bedrijf? We delen graag nieuws uit ons netwerk en brengen tevens nieuwe leden onder de aandacht. Heeft u als lid iets wat u graag met ons wilt delen? Meld het ons en we plaatsen er graag een artikel over.