Terugblik Bedrijfsbezoek U-Boat Worx

Donderdag 14 september doken we in het diepe bij U-Boat Worx, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van duikboten. We maakten kennis met de verschillende minionderzeeërs en de innovatieve techniek. Aansluitend genoten we van een heerlijk 3 gangen diner bij Restaurant Pouwe in Hoeven.

Lees er alles over en bekijk de foto’s in deze terugblik.

Let op: tekst loopt steeds door onder de foto’s.

Snel lezen? Spring direct naar:

Ontvangst bij U-Boat Worx

In de kantine van U-boat Worx werden we met maar liefst 33 ondernemers gastvrij ontvangen. We kregen allen bij binnenkomst alvast een oranje keycoard en konden wat bladeren door de verschillende brochures. Voordat de presentatie van de mannen van U-boat Worx van start ging, werd er onder het genot van een hapje en een drankje al volop genetwerkt onder de leden en de vele gasten.

Presentatie van U-boat Worx

Na het ontvangst namen Rob en Stefan ons mee in het verhaal achter het bedrijf. Zij vertelden ons over het onstaan, de geschiedenis en de bijzondere visie en droom van de oprichter Bert Houtman. Bert heeft als droom een onderzeeboot te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk zou zijn. En dat betekende voor hem een kwalitatieve en zeker ook veilige boot ontwikkelen onder de grens van 100.000 dollar. Die droom heeft hij nog altijd, en elke dag streven ze er bij U-boat Worx naar om de unieke duikboten dichter bij de doelgroep te brengen.

Rondleiding door het bedrijf

En toen was het eindelijk zover, het moment waarop iedereen had gewacht. Namelijk de rondleiding waarbij we de duikboten met onze eigen ogen mochten gaan bekijken.

We begonnen in “het museum” zoals ze het zelf noemen. De loods waar alle eerste modellen van de duikboten nog steeds worden bewaard. Zo krijgt iedere (nieuwe) werknemer een goede indruk van hoe het bedrijf ooit gestart is en de innovaties die er al jarenlang worden doorgevoerd.

Van tekening tot werkend vaartuig
Vervolgens werden we meegenomen door de verschillende delen van het bedrijf. Dat het niet alleen maar futuristische tekeningen zijn, maar dat er echt een hele bedrijfsvoering achter zit werd ons al snel duidelijk. Van magazijn tot voorbewerking, tests, montage en afbouw. Alle facetten van een echt productiebedrijf kwamen aan bod. En dat er nog altijd verder geïnnoveerd wordt mag blijken uit de nieuwste prototype modellen waar we vanwege de unieke techniek hier geen beelden van kunnen tonen.

“Indrukwekkende om naast deze vaartuigen te staan”
De afgebouwde modellen trokken nog de meeste aandacht tijdens de rondleiding. Het blijft immers erg indrukwekkend om de vaartuigen van dichtbij te zien. De een kreeg er Jurasic World achtige gevoelens bij. En de ander dacht weer meer aan ruimtevaartuigen uit science fiction films. Een ding is zeker, ze hebben een onvergetelijke indruk gemaakt bij onze leden en gasten.

Een heerlijk 3 gangen diner bij Restaurant Pouwe

Na afloop van de rondleiding reden we door naar Restaurant Pouwe in Hoeven. Een bijzonder huiskamer restaurant in een relatief klein maar gemoedelijk dorp. Hier aangekomen was de chef al druk bezig met de voorbereidingen voor een culinaire avond. Ze staan immers niet voor niets vermeld in de Michelin Gids als Bib Gourmand. Voor de niet kenners, dat is een erkenning voor restaurants met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. En genoten hebben we zeker deze avond waarbij het ons aan niets ontbrak. Van amuse tot voor, hoofd en nagerecht. Alles was tot in de puntjes verzorgd.

Per gang werd er van tafel gewisseld zodat iedereen de kans kreeg om die avond met meerdere personen te netwerken. De avond werd afgesloten met koffie en heerlijke huisgemaakte friandises.

Kortom, aan onvergetelijke avond, waarbij er mooie nieuwe contacten zijn gelegd.

Bent u er volgende keer ook weer bij?

Zeeuwse en Brabantse ondernemers met elkaar verbinden door 6 tot 8 keer per jaar elkaar te ontmoeten in een informele sfeer, dat is wat we met ZeeBra willen doen. Elkaar ontmoeten, elkaar helpen waar mogelijk en natuurlijk gezellig samenzijn zijn daarbij de uitgangspunten.

Wilt u ook lid worden of een keer langskomen als gast? Laat het ons weten.

Binnenkort op de agenda

Iets te melden?

Heeft u interessante ontwikkelingen binnen of vanuit uw bedrijf? We delen graag nieuws uit ons netwerk en brengen tevens nieuwe leden onder de aandacht. Heeft u als lid iets wat u graag met ons wilt delen? Meld het ons en we plaatsen er graag een artikel over.