Terugblik Bedrijfsbezoek DCN Diving Bergen op Zoom

Donderdag 10-11-2022 was het weer tijd voor een Zeebra activiteit. Deze keer een uniek kijkje in misschien wel één van de meest innovatieve en bijzondere bedrijven van Bergen op Zoom. Niet gek dan ook dat we een grote opkomst hadden van meer dan 30 personen. We doken namelijk in de wereld van onderwaterwerkzaamheden bij ons bedrijfsbezoek aan DCN Diving. Daar zagen we onder andere de installatie die in theorie geschikt zou kunnen zijn om de Nordstream pijpleiding te repareren. Ook mochten we een kijkje nemen in de imposante en volledig uitgeruste hyperbare testfaciliteit. Hier kunnen als een van de weinige ter wereld hyperbare lasomgevingen met een druk tot 190 m worden gesimuleerd.

Lees er alles over en bekijk de foto’s in deze terugblik.

Let op: tekst loopt steeds door onder de foto’s.

Snel lezen? Spring direct naar:

Ontvangst Bij DCN Diving

We verzamelden ons rond 17:00 Bij de locatie van DCN Diving in Bergen op Zoom. Hier werden we opgewacht door Koen en Sander. In de loods stond ons alvast een lekkere versnapering te wachten van Bakkerij van Ravels. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er al volop genetwerkt.

Na een tijdje starten Koen en Sander de bedrijfspresentatie op waarbij ze ons meenamen in de wondere wereld van duikwerkzaamheden. Daaruit bleek al snel dat er vaak veel meer bij komt kijken dan even onder water gaan. Zo zijn de ervaren duikers van DCN vaak naast duikers ook echte bouw specialisten. En dat dat er onder water net even anders aan toe gaat dan aan de oppervlakte dat mag wel blijken uit de geavanceerde apparatuur en instrumenten die we in de loods konden zien.

Rondleiding

Na de presentatie starten we de rondleiding. We werden opgesplitst in 2 groepen waarbij wel elk een ronde over het terrein en langs de unieke faciliteiten werden geleid. En dat wij een kijkje mochten nemen is met recht uniek te noemen, aangezien dit vrijwel nooit voorkomt voor externe partijen.

Hyperbaric test centre

Uniek is de hyperbarische test faciliteit. In heel Europa zijn er maar 3 van dit soort faciliteiten waarvan dus 1 “gewoon” in Bergen op Zoom. Wanneer je dit ziet is het al een imposant beeld. Alsof je in een James Bond film stapt. Overal schakelaars, knopjes, regelaars en metertjes die aangesloten zijn op speciale cabines en een watertank.

Een duik in het diepe

Als slot van de rondleiding kregen we nog te zien hoe een duiker letterlijk een duik in het diepe neemt bij het testbassin op het terrein van DCN. Daarbij mochten we ook ervaren hoe zwaar een duikhelm is en hoe dik een duikpak is.

Diner bij restaurant De Hemel in Bergen op Zoom

Na het leerzame bezoek zochten we de warmte op bij Restaurant de Hemel in Bergen op Zoom. Hier werd naar ieders voorkeur een heerlijk 3 gangen diner geserveerd. Van garnalen of steak tartaar tot hertenbiefstuk, heek en cheesecake of crème brulee. Er was voor ieder wat wils. In de sfeervolle setting achterin het restaurant werd het een geslaagde avond.

Bent u er volgende keer ook weer bij?

Zeeuwse en Brabantse ondernemers met elkaar verbinden door 6 tot 8 keer per jaar elkaar te ontmoeten in een informele sfeer, dat is wat we met ZeeBra willen doen. Elkaar ontmoeten, elkaar helpen waar mogelijk en natuurlijk gezellig samenzijn zijn daarbij de uitgangspunten.

Wilt u ook lid worden of een keer langskomen als gast? Laat het ons weten.

Binnenkort op de agenda

Geen evenementen gevonden!

Iets te melden?

Heeft u interessante ontwikkelingen binnen of vanuit uw bedrijf? We delen graag nieuws uit ons netwerk en brengen tevens nieuwe leden onder de aandacht. Heeft u als lid iets wat u graag met ons wilt delen? Meld het ons en we plaatsen er graag een artikel over.