Terugblik: “Zeeuwse activiteit” Solex tour en bedrijfsbezoek Traas ongediertebestrijding.

Als eerste activiteit na de zomervakantie (en natuurlijk de Corona Lockdown) stond de “Zeeuwse Activiteit” op het programma. En een Zeeuwse activiteit was het zeker. Een Solex tour door de Zak van Zuid-Beveland, gevolgd door een bezoek aan het Zeeuwse bedrijf Traas Ongediertebestrijding en als afsluiting een diner bij ’t Klokuus in ’s Heer Arendskerke.

Snel lezen? Spring direct naar:

Verzamelen

Rond 16:30 verzamelden we ons op het parkeerterrein van ’t Klokuus. Voor sommigen was het deze keer “lekker dichtbij” en anderen moesten juist weer van iets verder komen. Al snel zat de stemming er goed in en iedereen vond het prettig na de onzekere Corona periode weer aan een echte ZeeBra activiteit deel te nemen.

Eerst een bodempje leggen…

We begonnen de namiddag met het leggen van een bodempje voordat we de Solex op zouden stappen. Een heerlijke snee boerenbrood met een ambachtelijke Zeeuwse kroket en natuurlijk een verfrissend drankje.

De Solex op!

Vervolgens stapten we rond 17:00 in de middag op de Solex. En niet zomaar solexen maar elektrisch aangedreven solexen. Lekker stil en ook nog milieuvriendelijk, de ideale manier om onderweg ook nog wat te kunnen netwerken zonder veel achtergrondlawaai.

Bedrijfsbezoek Traas

Ongediertebestrijding of nature care?

Geheel anders dan verwacht troffen we hier GEEN grote hoeveelheden gif aan, maar legt men bij Traas juist de nadruk op de natuurlijke aanpak met milieu- en diervriendelijke oplossingen. Nature Care noemen ze dat zelf.

Het indrukwekkende nieuwe hoofdkantoor van Traas wekte dan ook meer de indruk van een natuurmuseum dan een ongediertebestrijder.

Na een interessante presentatie (uiteraard keurig op 1,5meter afstand ) over de uniek aanpak en bijzondere , initiatieven zoals het door Traas ontwikkelde “rattenhotel” kregen we nog een rondleiding door het gebouw.

Terug op de Solex naar ’t Klokuus

Halverwege de tour stopten we voor een bedrijfsbezoek bij Traas Ongediertebestrijding. Hier kregen we een verassende kijk in de wereld van preventie en het bestrijden van ongedierte.

Na afloop stapten we weer op de Solex voor het tweede deel van onze tour. Langs weilanden en over viaducten reden we op volle snelheid (30KM/uur) terug naar ’t Klokuus.

Een heerlijk diner.

Daar aangekomen werden we verwacht voor het diner. Ook hier werden uiteraard de 1,5 meter en RIVM richtlijnen goed nageleefd met verschillende tafels uit elkaar en steeds een lege stoel er tussen.

Tijdens het diner genoten we van gebakken zalm, porcsteak of een lekkere burger.

Risicomanagement: Beperk uw bedrijfsrisico!

Als afsluiter verzorgde Adriaan Beirnaert van Progrezz voor het uitserveren van het dessert nog een presentatie over risicomanagement. Praktische tips en inzichten gaven een kijkje hoe je soms met kleine aanpassingen de risico’s binnen een bedrijf drastisch kunt beperken. En daarmee ook de dekking van de verzekering veilig kunt stellen! Zo komt u niet voor vervelende verassingen te staan bij schade.

Progrezz | Bergen op Zoom & Goes

Kortom een inspirerende middag/avond waarbij we als ZeeBra eindelijk weer konden samenkomen zoals wij dat graag zien. Ongedwongen, informeel.

Binnenkort op de agenda

Iets te melden?

Heeft u interessante ontwikkelingen binnen of vanuit uw bedrijf? We delen graag nieuws uit ons netwerk en brengen tevens nieuwe leden onder de aandacht. Heeft u als lid iets wat u graag met ons wilt delen? Meld het ons en we plaatsen er graag een artikel over.