Terugblik “Van wal steken” – Netwerken op historische botters en diner bij De Werf in Veere.

Eindelijk, na alle beperkingen rondom het coronavirus konden we weer een echt ZeeBra netwerk evenement organiseren compleet met een spetterende activiteit en netwerkdiner. En dat wilden we natuurlijk goed aanpakken! Daarom staken we van wal met een historische zeiltocht over het Veerse meer. Aansluitend was er een diner op misschien wel de mooiste terras locatie van Nederland bij het eveneens historische Restaurant de Werf.

De ZeeBra’s zochten deze nazomer dus het water op! Lees er alles over en bekijk de foto’s in deze terugblik op dit unieke evenement.

Let op: tekst loopt steeds door onder de foto’s.

Snel lezen? Spring direct naar:

Verzamelen

Rond 17:00 verzamelden de eerste deelnemers zich bij de steiger aan de uitloop van het Veerse Gat. Daar waren de mannen van Stichting behoud hoogaars al druk bezig met het gereed maken van de historische boten wat al volop de aandacht trok van omstanders en toeristen.

Onder het genot van een, hoe kan het ook anders, Zeeuwse Bolus of Brabantse appelflap en kopje koffie of thee werd de groep langzaamaan compleet. Tijd om aan boord te gaan!

Aan Boord!

Met ruim 25 deelnemers verdeeld over 2 boten (de YE36 en TH46) stapten we aan boord. Naast de vaste leden waren er ook een groot aantal gasten aanwezig op dit spetterende evenement. De handige naamplaatjes zorgden er voor dat iedereen gemakkelijk te herkennen was. Erg leuk om op deze manier nieuwe potentiële leden kennis te laten maken met onze club en activiteiten. Stuk voor stuk waren ze erg enthousiast en dat smaakt natuurlijk naar meer.

Stichting behoud hoogaars

Na een korte introductie van de Stichting Behoud Hoogaars over de schepen en de achterliggende historie werden de zeilen gehesen en zetten we koers het Veerse Meer op.

Tijdens het varen kregen we nog meer interessante weetjes te horen over de stichting behoud hoogaars en hoe zij met beperkte middelen proberen de historische Zeeuwse schepen in stand te houden. Eerst vanuit de tijdelijke locatie aan het Scheldekwartier in Vlissingen en sinds kort vanuit het nieuwe eigen gebouw wat ze erfpachten van de eigenaar.

Koers houden en alle zeilen bijzetten.

Hoewel er wat weinig wind stond werd het een heerlijke nazomeravond zo bij de ondergaande zon. Het schilderachtige decor van Veere zorgde voor prachtige plaatjes. Door de rustige wind was er genoeg tijd om iedereen die dat wilde te laten ervaren hoe het is om zelf het zwaard te laten zakken of de zeilen te hijsen. En dat was nog best een pittige taak. Ze zeggen niet voor niets alle zeilen bij zetten.

Het water zorgde voor gezellige en informele gesprekken. Het verbindende element van de Zeebra’s kwam bij het historische zeilen goed aan bod. En dat is precies waar ZeeBra voor staat, ondernemers verbinden!

Na een aantal keer “overstag” te zijn gegaan en ruim 2 uur gevaren te hebben keerden we terug naar de aanlegsteiger nabij de haven van Veere.

VIDEO – Aftermovie Netwerkevent.

Diner bij restaurant De Werf.

Toen we weer voet aan wal gezet hadden maakten we een korte wandeling naar Restaurant de Werf. Daar stond een heerlijk driegangen diner met de keuze uit vlees of vis op ons te wachten. Een prachtige plek in Veere met een rijke historie. Zo heeft het terras al meerdere malen in de finale gestaan voor de wedstrijd “Beste terras van Nederland”.

Kortom een zeer geslaagd evenement om op terug te kijken.

Ook deelnemen?

Wilt u er de volgende keer nu ook bij zijn? Meld je dan nu alvast aan voor de volgende activiteit. We zien uw aanmelding graag tegemoet.

Binnenkort op de agenda

Geen evenementen gevonden!

Iets te melden?

Heeft u interessante ontwikkelingen binnen of vanuit uw bedrijf? We delen graag nieuws uit ons netwerk en brengen tevens nieuwe leden onder de aandacht. Heeft u als lid iets wat u graag met ons wilt delen? Meld het ons en we plaatsen er graag een artikel over.